XCMG radni strojevi – kvaliteta i pouzdanost s 80 godina tradicije

xcmg

Tvrtka Visina DIR d.o.o. početkom studenog objavila je kako je postala službeni, certificirani uvoznik i distributer XCMG radnih strojeva za Hrvatsku, a uz to imaju i ovlašteni servis strojeva ovog brenda. Tvrtka XCMG prisutna je na tržištu već više od 80 godina, i u tom je periodu došla do statusa jednog od vodećih proizvođača bagera, utovarivača, dizalica i ostalih građevinskih strojeva u svijetu.

XCMG – nekad i danas

Tvrtka XCMG osnovana je 1943. godine, kada je građevinska industrija u Kini još bila u povojima. Razvijali su se zajedno sa svojom matičnom zemljom, i u njoj su prvi proizveli dizalicu, parni valjak za ceste te 5-tonski mobilni kran u prvih dvadeset godina svog postojanja! 

Svakom odlukom, svakim proširenjem ova je tvrtka podizala razinu tehnologije koju proizvode te se do danas na svjetskoj razini etablirala kao visokokvalitetna, pouzdana i napredna tvrtka. Možda da spomenemo neke brojke koje to dokazuju? XCMG ima preko 23 000 zaposlenika, od kojih je 6 000 inženjera; vodeći su proizvođač građevinskih strojeva u Kini i treći u svijetu, spadaju među 500 najboljih globalnih brendova i imaju više od 7000 patenata. Zbilja impresivno, zar ne?

Velika je prednost XCMG-a ta što ima čak 12 paketa proizvoda koji se odnose na razne industrije. Pokrivaju sve od proizvodnje betona, gradnje tunela, rudarstva, gradnje prometnica, visinskih radova, radova u lukama, iskopa, sanacija i sličnog, a za sva ta područja imaju kompletnu opremu, odnosno sve potrebne radne strojeve. 

Moderni proizvodni pogoni XCMG-a izvan Kine nalaze se u Brazilu, Njemačkoj, Nizozemskoj, SAD-u, Indiji i Uzbekistanu, što znači da mogu brzo i jednostavno isporučiti svoje radne strojeve diljem svijeta. Za samu Europu, sjedište XCMG-a je u Krefeldu u Njemačkoj, gdje se nalazi i skladište strojeva te rezervnih dijelova, centar za obuku servisera te servisna podrška za europske kupce. Osim toga, dodatnu sigurnost pruža i više od 2000 regionalnih servisa strojeva, što znači da je zamjena ili popravak oštećenih radnih strojeva brz i jednostavan.

Bageri, utovarivači i ostali radni strojevi

Bageri i utovarivači glavni su duet u građevini, rudarstvu, postavljanju vodova i cijevi, gradnji prometnica, pripremi terena, šumarstvu te sličnim granama. Kako bi takvi projekti bili uspješni i pravovremeno dovršeni, potrebno je imati pouzdane radne strojeve koji će napraviti čvrste temelje svakog posla. Razne industrije diljem svijeta već se desetljećima oslanjaju na XCMG brend.

Njihovi se radni strojevi koriste u sklopu nekih od najvećih i najzahtjevnijih projekata diljem svijeta: naftne rafinerije u Saudijskoj Arabiji i Nigeriji, stadion za svjetsko prvenstvo u Kataru, najveća betonska proizvodnja u Egiptu, rudnici u Urugvaju, Kanadi i Australiji, građevinski projekti u Dubaiju i Meksiku… Od dizalica do bagera, od utovarivača do valjaka: zna se da su XCMG strojevi pravo rješenje za sve poduhvate, velike i male! XCMG radni strojevi pravi su simboli pouzdanosti i kvalitete, a tome svjedoči i činjenica da su 2021. godine dosegli rekordan postotak izvoza svojih proizvoda.

Visina DIR u svom XCMG asortimanu ima:

  • mini bagere od 1.8 do 6 tona
  • bagere od 8 do 100 tona
  • bager na kotačima
  • utovarivače
  • radne hidraulične platforme od 5 do 43 metara
  • teleskopske viličare
  • viličare za luke (utovar i istovar kontejnera).

Osim strojeva, isporučujemo i opremu VTN i MEGA STRONG te čekiće JAB.

Generalni smo uvoznik i ovlašteni serviser XCMG strojeva za Hrvatsku. Ako i vi trebate pouzdani XCMG radni stroj za svoj projekt, kontaktirajte nas!

Više informacija o našoj ponudi strojeva možete dobiti na: