Kada unajmiti, a kada kupiti stroj za siguran rad na visini?

Genie strojevi za najam

Poslova za rad na visini je i više nego što možete zamisliti.
Od pranje prozora na modernim staklenim zgradama, čišćenja oluka (žljebova), popravaka i zamjene rasvjetnih tijela, postavljanja logotipa, reklama i raznih ostalih dekoracija na pročelja zgrada, sve do piljenja suvišnih ili oronulih grana s visokih stabala.

A popis smo tek počeli sastavljati! Zamislite samo još sve one moguće radove na visini koje iziskuju građevinska i elektrotehnička struka!

Ljestve i/ili sigurnosni pojas u takvim uvjetima nisu uvijek najbolje rješenje pa ćete zdravom logikom posegnuti za strojem za siguran rad na visini.

No, što ako nemate stroj koji vam je potreban? Hoćete li ga kupiti? Ili unajmiti?
Pitanja možda „na prvu“ zvuče bez veze, ali pozivamo vas da čitate dalje jer biste mogli uštedjeti poprilično novaca i još važnije, nečiji život.

Najam stroja za siguran rad na visini

I ovdje ćemo se poslužiti logikom. Ako vam je potrebna dizalica za rad na visini zbog privremenog izvođenja radova, opcija najma je najpovoljnija opcija. Čak kada vam je stroj potreban na više mjeseci.

Primjera radi, recimo da se bavite poslovima u graditeljstvu. Uglavnom vas angažiraju za izradu obiteljskih kuća i apartmana, vrlo rijetko za neke veće poslove. No, vaše višegodišnje iskustvo, kvalitetni projekti koje imate iza sebe i malo sreće, progurali su vas da dobijete i jedan veći projekt, recimo obnovu školske dvorane ili tvorničke hale. Posao je jednostavno predobar da biste ga odbili. I što ćete učiniti? Pristat ćete na posao, a tek se tada pitati kako ćete ga izvesti na najbolji mogući način, zar ne?

Prije ili kasnije iskočit će i pitanje rada na visini. Stroj zbog jednog projekta nema smisla kupovati, ali zato ga možete unajmiti. Zapravo, znate li da postoji čak 12 različitih serija strojeva za rad na visini koje iznajmljujemo?

Srećom za vas, na raspolaganju su vam je naše stručno osoblje koje će vam postaviti nekoliko važnih pitanja kojih se možda dosad niste ni sjetili: na koju visinu ćete transportirati materijal i/ili dizati zaposlenike, koliko radnika će raditi na platformi, kakvo je radno okruženje podizne platforme te koliko će radovi trajati.

Vaši odgovori na ta pitanja pomoći će nam da vam ponudimo najam adekvatnog stroja s kojim ćete zaista biti zadovoljni i ono najvažnije, sigurni.

Kupnja stroja za siguran rad na visini

A zamislimo sada drugi scenarij. Dobili ste unazad nekoliko godina više velikih poslova i odjednom shvatili da vas na tržištu ne smatraju više toliko zelenima kao što ste dosad možda sebe smatrali. Posao ide vrlo dobro, dapače, širi se, i ozbiljnih projekata je sve više.

Realno, to su više-manje isti tipovi posla koji zahtijevaju iste strojeve za rad na visini i vođeni iskustvom već znate koji točno stroj biste trebali nabaviti. Sa pričom i željom za kupnjom dolazite nama, no mi vam odjednom ne želimo prodati stroj po koji ste došli! Kako to?

GENIE teleskopski viličari i radne platforme proizvode se već 50 godina prema zahtjevima korisnika. To znači da su osmišljeni kako bi se s lakoćom prilagođavali raznim situacijama i primjenama, bez obzira na branšu. Možete birati između strojeva pogonjenih strujom, benzinom ili kombiniranim motorom. Možete birati i površinu platformi te nosivost tereta! Neki od tih strojeva imaju gusjeničaste pristupne platforme, dumpere i mini dumpere za gradilišta i sve ostale tehnikalije koje će vam prije ili kasnije zatrebati u radu.

Zašto vam nismo „na prvu“ željeli prodati visinski stroj po koji ste došli? Zato jer zaista želimo čuti kakve točno poslove radite svakodnevno i od onih 12 različitih serija strojeva za visinu preporučiti onaj koji je adekvatan baš za vas.

Možda Vas zanima:
Strojevi za najam
Rabljeni strojevi za prodaju
Novi strojevi
Transport strojeva

Kontaktirajte nas, stojimo Vam na raspolaganju za sva vaša pitanja.

 

Više informacija o našoj ponudi strojeva možete dobiti na: